Palvelut & Hinnasto

Palvelut

Ratsukoulutus

Ratsastuksessani näkyy hyvin vahvasti lännenratsastus taustani. Tavoitteenani on rento, herkkä, eteenpäinpyrkivä ja yhteistyöhaluinen hevonen. Lähden työstämään hevosta aina ensin maastakäsin, koska haluan käydä läpi yhteiset pelisäännöt hevosen kanssa ennen kuin kiipeän selkään. Samalla hevosella on mahdollisuus rauhassa tutustua uuteen ihmiseen. Kuuntelen hevosta ja etenen sen ehdoilla. Siirryn koulutuksessa eteenpäin vasta, kun hevonen toimii rentona. Silloin hevonen on vastaanottavaisin ja näin saadaan säilytettyä hevosen herkkyys ja yhteistyöhalu.

Maastakäsittely

Tavoitteena opetuksessa on rento, herkkä, eteenpäinpyrkivä ja yhteistyöhaluinen hevonen. Arkitilanteisiin saa helpotusta esimerkiksi jo sillä, kun opettaa hevosen pysähtymään, kun taluttaja pysähtyy. Pyöröaitaus on loistava apu maastakäsittelyyn.

Kuntoutus

Kuntoutuksessa käytän perinteisiä menetelmiä eli oikeanlainen liikunta, hieronta, kylmäys- ja lämpöhoito. Kokemusta kuntoutuksesta olen kerännyt eri ravitalleilla työskennellessäni. Oman nimen alla tehtyä kuntoutustyötä en ole ehtinyt vielä paljoa tehdä, mutta eikö sitä sanotakin että laatu korvaa määrän ;)

Ajo-opetus

Tavoitteena opetuksessa on rento, herkkä, eteenpäinpyrkivä ja yhteistyöhaluinen hevonen. Pilkon opetuksen pieniin palasiin, jolloin varsan on helpompi sisäistää asiat eikä mikään tule yllätyksenä. Haluan opettaa jokaisen hevosen seisomaan, peruuttamaan ja kääntymään rauhassa. Toimivan hevosen kanssa on mukava työskennellä.

Pihatto

Pihatto on rakennettu vuonna 2023. Siihen mahtuu hyvin 4-5 hevosta, riippuen hieman laumasta. Kesäisin kuivitetaan turpeella ja purulla, mutta talveksi tehdään aina olkipatja. Tarhan on iso suurimmaksi osaksi savipohjainen, mutta etuosa on haketta.

Heinät annetaan 4x/pv tai sitten vapaa heinä. Kaura, kivennäinen, monivitamiini ja suola annetaan 1x/pv. Pihatto ja tarhan etuosa siivotaan 1x/pv.

Valmennus

Valmennuksessa kiinnitän huomiota pieniin asioihin, koska pienistä asioista tulee helposti isoja ongelmia. Isoihin ongelmiin taas etsitään se alkuperäinen syy eikä vain hoideta seurausta. Luotan myös siihen, että kun hevonen on terve ja hyvässä kunnossa fyysisesti ja henkisesti, se näyttää koko kapasiteettinsa radalla ja mitään muuta emme voi edes pyytää. "Ei kukko käskien laula" -sanonta pätee valmennuksessa ja kilpailutuksessa.

Täysihoito

Täysihoitoon kuuluu hevosten päivittäiset perusrehut ja -hoidot. Tarkennettuna perusrehuina käytössämme on heinä 4x/pv, kaura, kivennäinen, monivitamiini, suola ja varsoille proteiinilisä. Perushoitoon kuuluu karsinan/pihaton päivittäinen siivous ja kuivitus, tarhaus, loimitus, kevyt harjaus, mahdollisten haavojen hoito ja kavioiden putsaus.

Hevoshieronta

Opiskelin hevoshierontaa Järvenpäässä vuonna 2023.

Hinnasto

Hevosen koulutus

Hevosen koulutus hevosen omalla kotitallilla.

50€

Hevoshieronta

50€

Trailerin vuokra

Värmlandsvagnenin traileri. Kysy tarjous useamman päivän vuokraan.

40€/pv

Kuntoutus/valmennus

Sisältää täysihoidon, kuntoutuksen/valmennuksen ja hieronnan. Kengittäjä laskuttaa kengityksestä erikseen.

900€

Ajo-opetus

Sisältää täysihoidon, ajo-opetuksen ja siihen kuuluvat varusteet

900€

Ratsukoulutus

Sisältää täysihoidon ja ratsukoulutuksen hevosen omilla varusteilla

800€

Pihattopaikka

Sisältää täysihoidon pihatossa

400€